Borjútokány
A vajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát és
fokhagymát. Hozzáadjuk a mustárt, megsózzuk, megborsozzuk, azután rátesszük a csíkokra vágott borjúhúst is. Enyhén megpirítjuk, ahogy a pörköltöt szokás, majd kevés víz vagy húsleves hozzáadásával szakaszosan puhára
pároljuk. (Ha elfőtt a leve, mindig egy kevés folyadékkal
pótoljuk, egészen addig, amíg a hús teljesen megpuhul.)
Zelleres túrógombóc
A túrót összekeverjük a búzadarával meg a felvert
tojásokkal. Hozzáadjuk a megtisztított, egészen apró
kockákra vágott zellert a zöldjével együtt. A gombóctésztát
megsózzuk, összedolgozzuk, azután 1,5-2 órát állni
hagyjuk a hűtőben. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk
belőle, és enyhén forrásban lévő sós vízben körülbelül
5 perc alatt kifőzzük.