Borleves
Egy liter vizet felteszünk forrni a szegfűszeggel, a fahéjjal, a citromhéjjal meg egy csipet sóval. Ízlés szerint cukorral édesítjük. Addig forraljuk, amíg a fűszerek kiadják az ízüket, aztán kiszedjük őket a fazékból, az illatos léhez pedig hozzáöntjük a bort, és azzal újra felforraljuk. A lisztet kikeverjük a tejszínnel, és besűrítjük vele a levest. Beletesszük a leszemezett szőlőt, majd pár perc alatt az egészet összeforraljuk. A borlevest tálalásig hideg helyre tesszük.
Piskóta
A piskótához a sütőt 160 fokra előmelegítjük, a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét félkeményre felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, és azzal kemény habbá verjük. Utána apránként beleengedjük a tojások sárgáját, minden adag után keményre verve a habot. Végül fakanállal óvatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet meg a mazsolát. A tésztát sütőpapírral kibélelt kisebb formába
öntjük, és 15-20 perc alatt megsütjük.