Borókás csirke juhtúrós puliszkával

Borókás csirke juhtúrós puliszkával

A csirkecombokat besózzuk, leöntjük a borral, rádobjuk a szegfűszeget, a borókát meg a zsályát, és egy éjszakát állni hagyjuk a hűtőben.
Másnap a vajat felforrósítjuk egy lábasban, körös-körül kissé megpirítjuk rajta a pácból kivett, megtörölgetett csirkecombokat. Hozzáadjuk a csíkokra szeletelt bacont, azzal tovább pirítjuk. Beletesszük az apróra vágott fokhagymát, felöntjük a leszűrt páclevet, majd a húst takaréklángon, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor már majdnem puha, beletesszük a felkockázott csirkemájat, és vele együtt pirítjuk készre.
A körethez egy fazékban felforralunk 1 liter vizet. Beledobunk 1 kávéskanál sót, és lassan belecsorgatjuk a kukoricadarát. Folyamatosan kevergetve 15-20 perc alatt sűrűre főzzük. Egy darab alufóliát megkenünk vajjal, ráborítjuk a megfőtt puliszkát. Vizes kanállal vékonyra lapogatjuk, és megszórjuk a juhtúróval. A fólia segítségével feltekerjük, és egy félórát pihentetjük. Tálalás
előtt vastag cérnával felszeleteljük.

kaloria 1150 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink