Forrás: Ványi László

Borókás marhalapocka házi krokettel

Borókás marhalapocka házi krokettel

A húst besózzuk, majd egy lábasban – kevés felforrósított olajon – minden oldalán elősütjük, azután kiszedjük. A visszamaradt olajon megpirítjuk a megtisztított és nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, sárgarépát és zellert. Hozzáadjuk a borókát, és visszatesszük az edénybe a húst. Mustárral ízesítjük, majd aláöntjük a bort, és lassú tűzön puhára pároljuk. A húst kivesszük az edényből, félretesszük és melegen tartjuk. A tejszínt összekeverjük egy kiskanál liszttel, besűrítjük vele a mártást, azután botmixerrel simára keverjük. (A borókabogyót előtte kiszedjük, de ha 1-2 szem benne marad, jót tesz a mártás ízének.)
A körethez a burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és bő, sós vízben puhára főzzük. Mégp forrón áttörjük, majd amikor már csak langyos, belekeverjük a maradék lisztet és a tojást. Megsózzuk, borsozzuk – ha szeretjük, egy csipet szerecsendiót is tehetünk bele –, és jól összedolgozzuk. A tenyerünkben grízgaluska nagyságú kroketteket formázunk, és bő, közepesen forró olajban kisütjük.

kaloria 790 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink