Bőrös malaccomb pezsgős párolt káposztával

Bőrös malaccomb pezsgős párolt káposztával

Egy nappal korábban a malaccombot befűszerezem, a következőképp: majoránnát, sót, borsot összekeverek egy csészében. Megtisztítom a fokhagymát, s gerezdenként megmártom a fűszerben. Majd bevagdosom a húst, s beledugdosom a gerezdeket. A megspékelt combot aztán bedörzsölöm a maradék fűszerkeverékkel, s pihenni teszem.
Másnap tepsibe teszem a húst, pici vizet löttyintek alája, alufóliával letakarom, és 200 Celsius-fokon sütni kezdem. Mikor megpuhult, leveszem a fóliát. Sörbe
mártogatott füstölt szalonnával kenegetve ropogós pirosra sütöm.
Vékonyra gyalulom a fehér és a vörös káposztát, kissé lesózom. Olajon egy kevés cukrot karamellesre pirítok, egész köményt szórok rá, s addig kevergetem, míg kipattog. Ezután rádobom a káposztát, kevés ecettel ízesítem, és puhára párolom. A végén ráöntöm a pezsgőt, s összeforgatom.
A burgonyát megtisztítom, egészben megfőzöm sós vízben. A hagymát feldarabolom, a malac zsírján megfonnyasztom, majd ráteszem a leszűrt, áttört burgonyát. Sóval, borssal ízesítem, kevés petrezselyem zöldjét szórok rá.

kaloria 760 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink