A SÜTI
ELŐKÉSZÍTÉS: 25 perc – SÜTÉS: 40 perc – Habosra keverjük a puha margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval. Utána fakanállal egyesével eldolgozzuk benne az egész tojásokat, végül belekavarjuk a sütőporral elkevert lisztet. Kétfelé osztjuk. Az egyik feléhez hozzákeverjük a darált diót, a kakaót és a fél deci tejszínt. Egy nagyobb koszorúformát alaposan kizsírozunk, kilisztezünk. Váltakozva belekanalazzuk a kétféle masszát, hogy szép márványos legyen majd a kész sütemény. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.
AZ ÖNTET
Miközben a süteményt sütjük, összeforraljuk az aszút az 5 dkg cukorral, a citrom levével és a reszelt héjával. A meleg sütit megszurkáljuk egy hurkapálcával, és alaposan meglocsoljuk a forró öntettel. Tejszínhabbal, durvára tört dióval díszítjük.