Borsikafüves bárány savanyú káposztás sztrapacskával

A bárányszeletek mindkét oldalát megszórjuk sóval és borssal. Beletesszük egy tepsibe, hozzáadjuk a meghámozott, cikkekre vágott vöröshagymát, a megtisztított, felszeletelt fokhagymát. A tetejére fektetjük a borsikafüvet, öntünk alá kevés vizet. Alufóliával lefedjük, és egy órán át sütjük 170 fokos sütőben.

Kiszedjük a tepsit a sütőből, levesszük róla a fóliát. Egy nagy serpenyőbe rakunk néhány evőkanál pecsenyezsírt, áttesszük ide a hússzeleteket, és nagy lángon mindkét oldalukat megpirítjuk.

Amíg sül a hús, elkészítjük a köretet. A káposztát nagyon vékonyan felszeleteljük. Egy jó nagy serpenyőben két evőkanál zsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, rátesszük az apróra vágott fokhagymát, 2 percig pároljuk együtt. Öntünk rá kevés vizet, beletesszük a felcsíkozott káposztát, és kis-közepes lángon a zsírjára sütjük, a vége felé sózzuk és borsozzuk.

A burgonyát meghámozzuk, vízzel teli tálba reszeljük (így nem fog megbarnulni). Leszűrjük, kinyomkodjuk, hozzágyúrjuk a tojást, a lisztet, és annyi vizet keverünk hozzá, hogy galuskatészta-állagú legyen. Forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, pár perc alatt kifőzzük. Átöblítjük, lecsöpögtetjük, lehűtjük. Hozzátesszük a serpenyőben lévő párolt káposztához, és együtt jól összepirítjuk.

Tárkonyos bárányraguleves

kaloria - CAL
ido 130 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink