Borsodi pandúrleves

Egy fazékban a két evőkanál zsiradékon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát. Ha már átlátszóak a darabok, rátesszük a meghámozott, kicsire vágott burgonyát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, karalábét, paprikát, paradicsomot, és együtt elkezdjük párolni, közben ízesítjük őrölt köménnyel, babérral, sóval, borssal. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, még pár percig dinszteljük együtt, végül hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát is, felöntjük az alaplével, és elkezdjük főzni.

Ha már félig puhák a zöldségek, beletesszük a levesbe a felkarikázott kolbászt és a tarhonyát is, együtt készre főzzük.

Tejfölös habarást készítünk az egy evőkanál lisztből, kis hideg vízből, két és fél deci tejfölből. Hozzáöntjük a forrásban lévő leveshez, és összefőzzük. Ha kész, kicsi ecettel tesszük pikánsabbá az ízét.

Háromkolbászos savanyúkáposzta-leves

 

kaloria - CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

2 személyre

Ajánlataink