Forrás: Pásztor Tünde

Borsókrémleves bundázott borsóval

Borsókrémleves bundázott borsóval

A zsenge cukorborsóból félreteszünk egy nagy marékkal
– fejenként körülbelül 5 darabot. A forró vajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a borsót meg az aprított petrezselyem zöldjét. Megsózzuk, és pár percig a saját levében pároljuk. Megszórjuk 2 evőkanál liszttel, enyhén lepirítjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel, és a tejszínt is hozzáadjuk. A levest utánasózzuk, készre főzzük, végül botmixerrel pürésítjük.
A tojásból a maradék liszttel meg a tejjel sűrű palacsintatésztát keverünk. Megsózzuk, belemártjuk a félretett héjas borsót, és bő, forró olajban pár perc alatt kisütjük.

kaloria 350 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.