Forrás: Pásztor Tünde

Póréhagymás zöldborsóleves sajtos daragaluskával

Először a daragaluskát állítjuk össze, mert pihentetni kell hideg helyen. Egy pohárba ütjük a két tojást, kimérjük a térfogatát. Átöntjük egy tálba, és adunk hozzá annyi olajat, mint amennyi a tojások térfogatának a fele. Hozzákeverjük a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, végül annyi darát keverünk hozzá, hogy közepesen sűrű legyen az állaga. Egy órára berakjuk a hűtőszekrénybe.

Negyedeljük a póréhagymát, átmossuk, majd hajszálvékonyra felkarikázzuk. Egy evőkanál zsiradékon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a borsót, azt is kicsit dinszteljük, meghintjük a keményítővel (liszttel), majd sózzuk, felengedjük körülbelül egy liter vízzel, és puhára főzzük, forrás után pár perc kell csak a zsenge borsónak.

Egy másik fazékban bő, sós vizet forralunk a galuskáknak. Ha forrt, kicsire vesszük alatta a hőfokot, és a csendesen fövő vízbe szaggatjuk a masszát, kiskanállal hosszúkás gombócokat formázva. Időnként fakanállal át kell keverni, mert hajlamos leragadni a fazék aljára. Ha már feljött a víz tetejére, akkor még 8-10 percig kell főzni. Végül kiszedjük, hideg vízzel átmossuk. A kész levesbe beleszórjuk az összevágott petrezselyem zöldjét, és a sajtos galuskával tálaljuk.

 

kaloria 210 CAL
ido 105 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink