Borsos tokány hentes módra
A lapockát csíkokra vágjuk, sóval-borssal elkevert lisztbe
forgatjuk, majd forró olajon hirtelen pirosra sütjük. Miután
megpirult, beletesszük egy lábasba, és felöntjük annyi vízzel,
hogy éppen csak ellepje. Megsózzuk, és lefedve puhára
főzzük.
Közben felkockázzuk a szalonnát, felcsíkozzuk az uborkát
meg a sonkát. A szalonnát kisütjük, kiszedjük az edényből,
majd a zsírján megpirítjuk a sonkát, végül átforgatjuk az
uborkát is. Ezután a paradicsompürét kezdjük pirítani, szintén a szalonnazsírban. Gyakori kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg jó sötét színe nem lesz. Megszórjuk 2 evőkanál
liszttel, elkeverjük, és hozzáadjuk a megpuhult húst a levével együtt. Miután egyet rottyant, beleöntjük az uborkássonkás- szalonnás ragut is. Még egyszer összeforraljuk, és sóval, borssal utánízesítjük.