Borzas barackos

Tészta

A 25 dkg vajat habosra keverjük a 25 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a sót meg az öt tojást is. Beleszórjuk az 50 dkg lisztet, azután az egészet
összegyúrjuk. A tésztát másfél ujjnyi vastagra kinyújtjuk,
kizsírozott tepsibe rakjuk, és belenyomkodjuk a meghámozott, félbevágott, kimagozott őszibarackokat. A mandulás tésztát a tetejére morzsoljuk, és hideg sütőbe toljuk – majd a sütőt begyújtjuk. Ha felforrósodott, a lángot takarékra állítjuk, és a süteményt körülbelül 50 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Kockákra vágva tálaljuk.

Tetejére

A sütemény tetejére kerülő rakományhoz az apróra vágott
mandulát a vajban kissé megpirítjuk, majd állandóan kevergetve a lisztet is beleszórjuk. Levesszük a tűzről, és összedolgozzuk a cukorral meg a vaníliás cukorral. Felhasználásig a hűtőszekrénybe tesszük.

kaloria 330 CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink