Borzas csirkecomb
Először a csirkecombokat pácoltam be az összenyomott
fokhagyma, erőspaprikakrém, mustár, Piros Arany keverékével. Egy órát állt, pontosabban annyit, míg el nem készült a padlizsános paprikás köret. Ehhez a grillen a tárcsát használtam: előbb némi olajon megpároltam a karikára vágott pórét, majd az összes hozzávalót vékonyra szeletelve ráöntöttem. Jó félórát vett igénybe, míg igen kicsi parázson lassan átpárolódott a zöldség, éppen annyira, hogy még egy-egy paprikaszelet ropogós maradjon. Míg ez készült, lereszeltem a meghámozott krumplikat meg a hagymát, s a liszttel, sóval, felvert tojásokkal, apróra vágott kaporral egy masszát készítettem. Bográcsban bőséges mennyiségű olajat hevítettem, egy merőkanál segítségével a csirkecombokat a krumplis masszába merítettem, majd a forró olajba csusszantottam. Mintegy félórán keresztül sütöttem, míg meg nem barnult. A borzas csirkét a párolt zöldséges ágyon tálaltam, s fehérbort kínáltam hozzá.