Forrás: Pásztor Tünde

Börzsönyi bográcsos csirke

  1. Az olajon üvegesre pirítjuk a felaprított vöröshagymát. Rádobjuk a feldarabolt csirkét, kevergetve addig sütjük, míg kifehérednek a csirkedarabok. Ekkor kevés vízzel felöntjük, beletesszük a felaprított fokhagymagerezdeket, sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük, majd, időnként megkeverve, rövid lében párolni kezdjük.
  2. Amikor félig kész, ráöntjük a bort, beleszórjuk a cikkekre vágott gombát, és még 10-15 percig együtt főzzük. Kevés vízzel elkeverjük a lisztet, behabarjuk vele az ételt. A legvégén belekeverjük a finomra vágott petrezselyem zöldjét és a pohárnyi tejfölt.

Edit mindent bele bográcsosa

Bográcsos podvarak

kaloria 420 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink