Börzsönyi gombás sertésmáj matutkakabátban

Börzsönyi gombás sertésmáj

Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a kockákra vágott hagymát, a fokhagymát és a megtisztított, felszeletelt gombát. Sóval, borssal, majoránnával
fűszerezem, megszórom kevés liszttel, és pici vizet öntök rá. A mustárral pikánssá ízesítem. Inkább ragus legyen, mint mártásos.
A májat csíkokra vágom, külön serpenyőben, forró olajon megpirítom. Megszórom fűszerpaprikával, borssal
és majoránnával, majd egy percig beleforralom a raguba. Sózni csak a legvégén kell, így nem lesz kemény a máj.

Matuka

A matutkához a nyers burgonyát lereszelem, sózom és borsozom. Tojást és lisztet teszek hozzá, majd kevés olajon nagy lepényeket sütök belőle. Az elkészült, forró májas ragut beletöltöm a frissen sütött matutkába, úgy, hogy az egyik felét rá tudjam hajtani a ragura. A tetejét mustáros tejföllel meglocsolom. Adagonként kenyérszalonnából készült kakastaréjjal koronázom.

kaloria 950 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink