Bostoni krémtorta

Tészta

A tésztához gépi habverővel kikavarjuk a vajat a cukorral meg a vaníliás cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgájákat. Végül beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. Kicsinyenként beledolgozzuk
a tejet és a sót. Kivajazott, kilisztezett 22 cm átmérőjű formába öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 50
percig sütjük. Kiborítjuk, kihűtjük. Ha már kihűlt, a tetején képződött púpot lekaparjuk vagy levágjuk róla, a morzsákat félretesszük a díszítéshez.

Krém

A krémhez a pudingport felfőzzük a tejjel, hozzáadjuk a cukrot, lehűtjük. A tejszínt felverjük a vaníliás cukrokkal,
a kihűlt pudinghoz keverjük.
Összeállítás: három részre vágjuk a tésztát. Az alsóra rákenjük a krém felét, rátesszük a középső lapot, arra
kerül a krém másik fele, majd gyengéden rányomjuk a harmadik karikát. A tetejére szórjuk egy kis dombban
a morzsát.

Öntet

Az öntethez a tejszínt forrásig melegítjük, majd a feltördelt
csokikockákra öntjük. Addig keverjük, míg egynemű lesz az állaga. Végül leöntjük vele a tortát. A torta felső
rétege elég mélyen átázik ettől a híg csokimáztól, ettől lesz jó szaftos a sütemény. Ha lehet, egy napig hűtőben
érleljük.

kaloria 330 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink