Boszorkánypogácsa

Boszorkánypogácsa

A vajat kikeverjük a cukorral, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, a citrom levével és reszelt héjával, valamint annyi liszttel, hogy jól formázható tésztát kapjunk. A masszából kis gombócokat formázunk, melyeket tojásfehérjében és mogyoróban
meghempergetünk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, egymástól jókora távolságra, mert sütés közben megnőnek. A tésztahalmok közepébe ujjunkkal lyukat nyomunk, azután 180-200 fokos sütőben rózsaszínűre
sütjük. Sütés után óvatosan kiszedjük, mert könnyen törnek. A mélyedéseket megtöltjük lekvárral. Ha a sütemény kihűl, megszilárdul, de 3-4 nap múlva ismét megpuhul. Minél tovább áll, annál jobb.

kaloria 420 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.