Bözsi mamaféle serpenyős káposzta

Csíkokra vágjuk a húsos szalonnát, kipirítjuk a zsíron. Hozzáadjuk a félfőre vágott vöröshagymákat, jól lepirítjuk. Rátesszük a feldarabolt húsokat, és erős lángon fehéredésig sütjük. Hozzátesszük az áttört fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, szárított majoránnával és borsikafővel, őrölt köménnyel. Öntünk rá kevés vizet, és 20 percig főzzük.

A savanyú káposztát megkóstoljuk, ha túl savanyú, akkor átmossuk, esetleg kicsit át is vágjuk, és rátesszük a félig sült húsokra. Megint adunk hozzá egy kevés vizet, és addig főzzük, míg a húsdarabok meg nem puhulnak. Majdnem a zsírjára sütjük. Tejföllel tálaljuk.

Savanyú káposztás korhelyleves burgonyás húsgombóccal

kaloria - CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.