Apró kockákra vagy csíkokra vágjuk a füstölt szalonnát, és nagy serpenyőben ropogósra pirítjuk.
Hozzárakjuk a meghámozott, felkockázott vöröshagymát, és kevergetve üvegesre sütjük. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és még fél percig pirítjuk.
Rárakjuk a csíkokra felvágott sertéshúst, nagy lángon körbesütjük. Keverünk hozzá egy-két evőkanálnyi sűrített paradicsomot, egy percig pirítjuk, utána mérsékeljük a hőfokot, öntünk hozzá fél deci vizet, és puhára pároljuk a húst, közben sózzuk és borsozzuk. Időnként megkeverjük, és ha szükséges, pici vizet öntünk alá. A végére el kell fogynia az alatta lévő folyadéknak (zsírjára sütjük).
Meghámozzuk a burgonyát, vékony csíkokra felvágjuk. Hideg vízbe rakjuk, szórunk rá egy kis sót, felforraljuk, egy perc múlva kiszedjük, lecsöpögtetjük, papírtörlőn leszárítjuk. Végül bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Lazán összeforgatjuk a fokhagymás raguval. Salátát vagy friss zöldségeket adunk mellé.