Breitenburgi torta

Breitenburgi torta

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot meg a tojássárgájákat, és alaposan összegyúrjuk. A tésztát 6 részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, és egy kerek tortaforma alján egyenként megsütjük.
A habbal bevonjuk a torta tetejét is, végül baracklekvárral díszítjük. A süteményt egy éjszakára a hűtőbe teszszük,
másnap lehet fogyasztani.

Töltelék

A töltelékhez a tojások fehérjét a cukorral gőz fölött habosra felverjük, felfőzzük. Hagyjuk kihűlni, majd egy
habverővel óvatosan elkeverjük benne a baracklekvárt. Szépen, egymásra rétegezve megkenjük a lapokat.

kaloria 330 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.