Burgonyás rakott tészta sonkával

Meghámozzuk és felkockázzuk a krumplit, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a mascarponét, két egész tojást és a kockákra vágott hideg vajat. Elektromos keverővel nagyon habosra verjük. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk. A tésztát sós vízen kifőzzük. Négy tojást keményre főzünk.

Egy nagy sütőtál alját zsiradékkal kikenjük, beleteszünk egy réteget a habos, tojásos krumplipüréből. Erre adagoljuk a kifőtt tészta harmadát. Rákarikázunk két főtt tojást. Rászórjuk a felkockázott sonka felét. A lila hagymát meghámozzuk, félfőre vágjuk. Összekeverjük a felaprított petrezselyem zöldjével, és ennek a felét is a sonkára kanalazzuk. Megint egy réteg krumplipüré következik, megismételjük az előző rétegrendet. A rakottas tetején tészta és püré van, mindezt megszórjuk a lereszelt sajttal.

180 fokra felmelegített sütőbe toljuk, ha lehetséges, akkor csak alsó sütésre, így nem ég meg a teteje. Körülbelül egy óra alatt sül össze.

Tavaszi rakott tészta

kaloria 800 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.