Bő sós vízben megfőzzük a megmosott árpát. Meghámozzuk a burgonyát, centis kockákra vágjuk, és annyi sós vízben, amennyi épp ellepi, majdnem teljesen megfőzzük. Egy nagy serpenyőben kevés zsiradékon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát. Levesszük a tűzről, és elkeverjük benne a kanálnyi őrölt pirospaprikát.
Rárakjuk a leszűrt árpát, egy kis főzővízzel együtt hozzáadjuk a burgonyát, és kis lángon addig rotyogtatjuk, míg a krumpli is teljesen meg nem puhul. Közben kóstoljuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Kis rózsákra bontjuk a karfiolt, és bő, sós vízben roppanósra főzzük. Besózzuk a halat, majd pár percnyi pihentetés után kevés felforrósított zsiradékon a filék mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük. Egy kis tűzálló tálat kizsírozunk (vagy papírt fektetünk bele), rátesszük a megsütött halat, megpakoljuk a tetejét a főtt karfiollal, végül meghintjük reszelt sajttal. Grill alatt pár percig pirítjuk.