Burgundi marhahús
Egy nagy lábasban felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a kockákra vágott húst, és körülbelül 7 perc alatt megpirítjuk minden oldalán. Hozzáadjuk a kockákra
vágott vöröshagymát meg a répát, és közepes lángon tovább sütjük 3-4 percig. Meghintjük liszttel, és kevergetve addig pirítjuk, amíg színt kap. A lábast
levesszük a tűzről, ráöntjük a konyakot és meggyújtjuk. Amikor a láng elhal, hozzáöntjük a bort, a húslevest, hozzáadjuk a szeletelt mogyoróhagymát, a
zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, a babérlevelet meg a zöldfűszereket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon, fedő alatt körülbelül másfél óráig főzzük. A keletkező habot időnként leszedjük róla.
Közben a megtisztított gyöngyhagymát egy másik lábasban puhára pároljuk, a burgonyát sós vízben külön megfőzzük. Egy kis serpenyőben megpirítjuk
a kockákra vágott szalonnát, hozzáadjuk a negyedekre vágott gombát, és 4-5 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, azután a gombát egy tálba szedjük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a leszűrt gyöngyhagymát.
Amikor a hús puhára főtt, tálba szedjük, hozzáadjuk a gyöngyhagymát, a burgonyát, a gombát meg a bacont, és a sűrűre beforralt pecsenyelével meglocsolva
tálaljuk.