Burokban sült húsos kelbimbó

Előkészítés: 35 perc Pihentetés: 45 perc Főzés: 1,5 óra Sütés: 35 perc

Egy pohárban jól kikeverjük az élesztőt a cukorral, majd felengedjük a tejjel. Hozzáadunk még egy evőkanál lisztet, és hagyjuk kelni. Egy nagy dagasztótálba öntjük a lisztet, a közepébe öntjük a jól felfutott kovászt. Hozzáadjuk a tojást, a langyos, olvasztott vajat, a sört és a sót. Ha szükséges, tehetünk hozzá még kevés langyos vizet. Végül szép hólyagosra kidagasztjuk. Cipót formázunk belőle, és letakarva hagyjuk kelni körülbelül háromnegyed órán át.

Közben elkészítjük a tölteléket. Ha nem konzervet használunk, akkor sós, forró vízben megfőzzük a megmosott csicseriborsót – jó másfél óra szükséges hozzá. Egy másik edényben sós, szódabikarbónás vizet forralunk. Ha felforrt, beledobjuk pár percre a kelbimbókat, utána rögtön leszűrjük. Apró kockákra vágjuk a lila hagymát, kevés zsiradékon üvegesre sütjük. Rádobjuk a szintén felkockázott sárgarépát, roppanósra pároljuk. Rátesszük a darált húst, kevergetve készre sütjük. Levesszük a tűzhelyről, és hozzákeverjük a kelbimbót, a leszűrt csicseriborsót meg a két felvert tojást. Sózzuk, borsozzuk.

A megkelt tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk, és beleterítjük a kizsírozott sütőedénybe. Hozzáigazgatjuk a szélekhez, a maradékot levágjuk. Teszünk rá egy sütőpapírt, nehezékként babot vagy valami mást, és 8-10 percig vakra sütjük 200 fokos sütőben. Kivesszük, leszedjük róla a nehezéket és a sütőpapírt, beleöntjük a tölteléket. A maradék tésztából kis fonatot készíthetünk, rányomkodjuk a peremre. Visszarakjuk a 180 fokos sütőbe, és még 20-25 percig sütjük, míg az egész töltelék meg nem szilárdul.

Kelbimbóval és sonkával lerakott burgonya

kaloria 780 CAL
ido 205 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink