Búzadarás édesség
A cukrot és a vaníliás cukrot a vízben sziruppá főzzük. Közben egy vastag aljú lábosban a vajon a búzadarát egyenletesen, enyhén barnára pirítjuk. Amikor a
szirup forr és a dara is kész, a kettőt a citromlével együtt összekeverjük. Mindig a szirupot öntjük a darára, de vigyázzunk, hogy a fölcsapó gőz meg ne égesse a kezünket! Ennek az édességnek számtalan variációja van. Ha gyümölcsöt vagy mazsolát rakunk bele, azt a forró szirupba tesszük; ha olajos magvakat, azt a darával együtt piríthatjuk. Készíthetjük karamellásan is, akkor
a szirup elején cukorból karamellt készítünk, és óvatosan öntjük fel a vízzel. A többi már a leírtak alapján történik. Az elkészült édességből fagylaltoskanállal gombócokat formálunk, és gyümölccsel, kókuszreszelékkel díszítjük.