Camembert-krémmel töltött sajttekercs
A szeletelt trappistát fóliára kirakjuk úgy, hogy a szeletek
összeérjenek, vagy akár egy picit fedjék is egymást. (A
fóliával fogjuk majd feltekerni.) A camembert sajtot nagyobb, a póréhagymát apró kockákra vágjuk. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, beletesszük a camembert
kockákat. Amikor a vaj felforrósodott, a sajt pedig felolvadt és nyúlós állagú lett, hozzáadjuk a pórékockákat, a pirospaprikát meg a lisztet, majd az egészet felöntjük a
tejjel, és összeforraljuk. Sűrű, egynemű masszát kapunk.
Hagyjuk langyosra hűlni, azután a sajtkrémet ráterítjük az
előkészített trappistaszeletekre. A fólia segítségével feltekerjük, a két végét pedig becsavarjuk, mint a szaloncukrot. A sajttekercset 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen. Szeletekre vágva, salátaágyon tálaljuk.