Tészta
A puha vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd egyesével belekeverjük a tojásokat. A lisztet elvegyítjük a kakaóval és a sütőporral, majd beleforgatjuk a vajas krémbe. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm átmérőjű tortaformát, beleöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Rácsra borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék
Előkészítjük a narancsot, meghámozzuk, kifilézzük, apró kockákra vágjuk. A túrót kikeverjük 8 dkg cukorral,
a narancs- és a citromlével. A zselatint beáztatjuk néhány
percre, aztán alaposan kinyomkodjuk, és kis vízben feloldjuk. Felmelegítjük. A felét belekeverjük a túrókrémbe. A tejszínt kemény habbá verjük, ennek a felét is beleforgatjuk.
Egy másik tálban összeforgatjuk a maradék tejszínhabot,
zselatint és cukrot a Camparival. Egy kis adagot félreteszünk ebből a krémből a díszítéshez.
Díszítés, összeállítás
Összeállítjuk a tortát. A kihűlt tortalapot visszatesszük a
tortaformába. Rápakoljuk a felkockázott narancsot, majd
rásimítjuk a túrós masszát. A camparis krémet a tetejére
halmozzuk, majd egy villa segítségével márványos mintát
húzunk a bele. A díszítésre félretett habot csillag végű nyomózsákba tesszük, és kicifrázzuk vele a torta tetejét. A tortát körülbelül két órán át a hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni. Tálalás előtt narancsgerezdekkel, csokoládéforgáccsal, citromfűlevéllel, narancshéjjal díszítjük.