Cassata szicíliai módra (Cassata siciliana)

Tészta

A tojások fehérjét kemény habbá felverjük, majd fokozatosan és óvatosan hozzáadjuk a porcukrot és a sót. A masszába belekeverjük a tojások sárgáját, végül beledolgozzuk a keményítővel és a citromhéjjal elkevert lisztet is. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és kilisztezünk, beleöntjük a tésztát, és a 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A piskótát rácsra téve hagyjuk kihűlni, azután négy részre vágjuk. Fóliával kibélelünk négy, körülbelül 12 cm átmérőjű tálacskát. A
piskótalapokból előbb kiszúrunk négy darab 12 cm átmérőjű kört, a maradékot 1 cm vastag csíkokra vágjuk. A piskótaköröket a tálkákba tesszük, és a csíkokkal kibéleljük a szabadon maradt felületeket.

Krém

A ricottát a cukorral, a vaníliás cukorral és a likőrrel sűrű krémmé keverjük. Beleforgatjuk az apróra tördelt csokoládét és a felaprított kandírozott gyümölcsöket. A masszát a tálkákba öntjük, befedjük a maradék csíkokra vágott piskótával, és egy éjszakát a hűtőben hagyjuk dermedni. Azután tányérra borítjuk.

Díszítéshez

A porcukrot elkeverjük a spenóttal megfestett vízzel, és megkenjük vele a cassatát. Kandírozott gyümölccsel, csokoládéval és marcipánrózsával díszítjük.

kaloria 400 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink