Céklakrémes csokis piskóta

  1. Hagyományos módon elkészítjük a kakaós piskótát, és egy 25×38 cm-es tepsiben megsütjük. Kiborítjuk, kihűtjük, és visszahelyezzük a tepsibe. A céklakrémhez lereszeljük a nyers zöldséget. Fél liter vízben felrakjuk főni.
  2. Ha megfőtt, és elfőtte a levét, fél liter vízzel visszaforraljuk, ízesítjük szegfűszeggel, őrölt fahéjjal és négy evőkanál kristálycukorral. Folyamatos keverés mellett belefőzzük a nyolc evőkanál búzadarát (mintha tejbegrízt főznénk). Hagyjuk kicsit pihenni, majd még melegen ráöntjük a tepsiben lévő piskótára.
  3. Megfőzzük a két pudingport fél liter tejben. Ha kihűlt, kikeverjük a vajjal és a porcukorral. A már kihűlt céklazselére kenjük. Csokireszelékkel megszórjuk, hosszúkás szeletekre vágjuk.

Receptküldő: Szilágyi Istvánné, Balkány

Citromos kuglóf

kaloria 230 CAL
ido 205 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

6 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.