Céklás bableves

Egy éjszakára beáztatjuk a babot.

Másnap kevés olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, és 2-3 percig pároljuk.

Rátesszük a leszűrt babot és a meghámozott, feldarabolt zöldségeket. Felöntjük az alaplével. Addig főzzük, míg minden zöldség meg nem puhul, közben hozzáadjuk a fűszereket, ízlés szerint sót és borsot. Ha a lé elforrna, akkor pótoljuk.

A lisztet kevés hideg vízben csomómentesre keverjük. Hozzávegyítjük a tejfölt, és besűrítjük vele a levest. Tálalás előtt megszórjuk összevágott kaporral.

A feltéthez hosszú, nagyon vékony csíkokra vágjuk a póréhagymát. Megforgatjuk a keményítőben, és forró olajban ropogósra sütjük.

Fehérbab-leves füstölt hússal, kelkáposztával, majoránnával

kaloria - CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink