Összekeverjük a tejfölt a cukorral és az egész tojással, belemorzsoljuk az élesztőt.
A robotgép táljába szitáljuk a lisztet, összekeverjük a sóval. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott hideg vajat, és a robotgép dagasztókarjával addig keverjük, míg homokszerű keveréket nem kapunk. Hozzáadjuk a finomra lereszelt sült vagy főtt céklát és a tejfölös-élesztős keveréket. Alaposan kidagasztjuk a tésztát, végül belegyúrjuk a tormát is. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és hagyjuk kelni 30-40 percet.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, borítékszerűen összehajtjuk, majd újra kinyújtjuk (ez a lépés szép tartást ad a pogácsáknak). A tészta tetejét éles késsel berácsozzuk, majd egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kivágjuk. A nyers pogácsákat sütőpapírral fedett tepsikre sorakoztatjuk. Letakarjuk, hagyjuk egy órát kelni.
A megkelt pogácsákat lekenjük felvert tojással, megszórjuk egész köménnyel. 220 fokra felforrósított sütőbe toljuk, és körülbelül 10 perc alatt készre sütjük.