Céklás-csokoládés sütemény

Céklás-csokoládés sütemény

A tojásokat a cukorral meg a vaníliás cukorral habosra
keverjük. Hozzáadjuk a puha vajat, a sót, valamint a sütőporral elkevert lisztet. A csokoládét nagy lyukú reszelőn ráreszeljük. A céklát összeturmixoljuk úgy, hogy kissé darabos maradjon, azután a masszához keverjük.
Egy 20 × 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral,
megtöltjük a tésztával. Előmelegített sütőben, 170 fokon
körülbelül 40 percig sütjük. (Végezzünk tűpróbát: ha a süteménybe szúrt hústű tiszta marad, elkészült a süteményünk.) A tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd kiszedjük, és rácson hűtjük tovább. Tálalás előtt felszeletelhetjük, vaníliasodót vagy fagylaltot kínálhatunk hozzá.

kaloria 210 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink