Chicagói magas pizza gombával

Felfuttatjuk az élesztőt a langyos, cukros vízben. A tészta száraz hozzávalóit elkeverjük egy tálban, majd beleöntjük a felhabzott élesztőt, az olvasztott vajat, az olajat, és konyhai robotgéppel vagy kézzel megdagasztjuk. Rugalmas, jól kezelhető tésztát kell kapnunk. Ha túl ragacsos lenne, dolgozzunk bele még egy kevés lisztet. Letakarva félretesszük, amíg duplájára nem kel.

A paradicsomszószhoz a hagymát apróra vágjuk és egy evőkanál olívaolajon üvegesre pirítjuk. A fokhagymát áttörjük, a hagymához adjuk, és egy percig pirítjuk. Hozzáadjuk a kétféle paradicsomot, a zöld fűszereket, a cukrot (vagy a mézet), sót, borsot, és alacsony lángon nagyjából fél óráig hagyjuk gyöngyözni, hogy kissé besűrűsödjék. Az utolsó tíz percre hozzátesszük a megtisztított, feldarabolt gombát is, és együtt pároljuk.

Két 22 cm átmérőjű tortaformát alaposan kikenünk zsiradékkal. A pizzatésztát elfelezzük, lisztezett felületen kinyújtjuk akkorára, hogy a formába helyezve bőven jusson tészta az oldalakra is. Az ujjunkkal alaposan lenyomkodjuk. Vakra sütjük, azaz terítünk rá egy darab alufóliát úgy, hogy jusson az oldalfalakra is. A közepébe sütőbabot szórunk. 200 fokos sütőben 10 percig sütjük. Utána leszedjük róla a babot és a fóliát. Mind a két tésztát megtöltjük. Alulra megy a reszelt sajt, arra a saláta, végül pedig a paradicsomos-gombás ragu. 190 fokon még körülbelül fél órán át sütjük. Miután megsült, hagyjuk 15 percet hűlni, és csak utána szeleteljük.

Szivárványpizza

kaloria 330 CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink