Chilis királyrák spagettivel
A tésztát bő, sós, olívaolajos vízben „harapáskeményre” – al dente – kifőzzük. Amikor elkészült, kiszedjük a vízből és lecsepegtetjük.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beletesszük a megtisztított fokhagymagerezdeket meg az apróra vágott chilit, és ezeket egy kicsit megpirítjuk benne. Kivesszük a fokhagymát, majd ebbe az ízesített olajba beletesszük a
kiolvasztott rákokat, meg a paradicsomot. Visszatesszük a fokhagymát, felöntjük a borral, hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot meg a petrezselyem zöldjét. Beletesszük a vajat, megsózzuk, pici fehér borsot adunk hozzá, és az egészet pár perc alatt összeforraljuk. Végül összeforgatjuk a forró spagettivel, és a ruccolával tálaljuk.