Sabayon
A tojások sárgáját egy fémtálban vízgőz fölött kevés vízzel és cukorral felverjük, majd lassan hozzáadjuk a bort. (Ha krémesebbre szeretnénk, egy dl tejszínt is adhatunk hozzá az utolsó két percben.) Könnyű, habos mártást készítünk.
Vigyázzunk: ha túl forró a víz, és túl közel van hozzá az edényünk, a tojás könnyen kicsapódik. A raviolikat leszűrjük, tányérra tesszük és a sabayonnal leöntjük. Reszelt csokival megszórva kínáljuk.
Alalptészta
A tésztát csiliporral fűszerezve begyúrjuk, pihentetés után vékonyra nyújtjuk.
A csokoládét durvára reszeljük, halmokban a tésztára tesszük, vízzel megkenjük a csoki körül, és egy másik tésztalappal beborítjuk. Erősen összenyomkodjuk,
pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd sós, olívaolajos vízben kifőzzük.