Citromkrémes fánk

Tészta

A vajat 2,5 dl vízzel, egy csipet sóval és a cukorral egy fazékban felforraljuk. A lisztet gyors mozdulatokkal belekeverjük, és addig keverjük, amíg a massza
elválik az edény oldalától. A forró tésztába egymás után beledolgozzuk a tojásokat. A tésztát csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe
8 cm hosszú csíkokat nyomunk, egymástól jókora távolságra. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, majd mérsékeljük a tüzet, és további 5
perc alatt ropogósra sütjük. A sütő ajtaját 15 percig nem szabad kinyitni, mert a tészta összeesik. A fánkokat kivesszük, és rácsra téve kihűtjük. A fánkok tetejét bekenjük a mázzal, és hagyjuk megszáradni.

Krém

A baracklekvárt összeturmixoljuk, a rummal felforraljuk. A fánkokat félbevágjuk, a felső részek tetejét megkenjük lekvárral. A porcukrot a citrom reszelt héjával, a
tojásfehérjével és 3 evőkanál citromlével simára keverjük, majd kissé felmelegítjük. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. A citrom levét, a héját, a bort és a cukrot egy fazékba tesszük, felmelegítjük. A tojássárgáját a keményítővel és 1,5 dl citromlékeverékkel simára keverjük, majd az egészet forrásig hevítjük. A zselatint kinyomkodjuk, és a még meleg krémbe keverjük. Azután a krémet – gyakran megkeverve – hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínből habot verünk, belekeverjük a kissé megdermedt krémbe, és csillagcsöves nyomózsák segítségével megtöltjük a fánkokat.

Máz

A hozzávalókat csomómentesen elkeverjük.

kaloria 400 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.