A citromkrémet készítjük el először. Összekeverjük az egész tojásokat a cukorral, a citromok reszelt héjával és kifacsart levével, és gőz felett sűrűre főzzük. Ha kész, hozzáadjuk a felkockázott vajat, jól átkeverjük. Hűtőben tartjuk az összeállításig.
Az áfonya nagy részét megfőzzük egy-két evőkanál cukorral.
Sütőpapíros tepsibe szórjuk a kekszmorzsával összekevert mogyorót, óvatosan megpirítjuk, utána összekeverjük a vajjal.
Habot verünk a tejszínből. Kihabosítjuk a mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd beledolgozzuk a tejszínhabot. Habzsákba rakjuk. Egy másik zsákba kanalazzuk a kihűlt citromkrémet.
Összeállítás: poharakba rétegezzük a citrom- és a fehér krémet, közé rakunk némi áfonyaszószt, pár szem áfonyát. A tetejére tejszínhabot nyomunk, megszórjuk a mogyorós morzsával, végül pár szem áfonyával, pár levélke mentával díszítjük.