Citromos-fahéjas naspolyalekvár

Megmossuk a naspolyát, majd hámozás, magozás nélkül beletesszük a befőző lábasba. Öntünk rá vizet, hogy nehogy leégjen, és kis lángon főzni kezdjük. Közben időnként megkeverjük, és mindig pótoljuk a vizet, ha szükséges. Addig főzzük, amíg a gyümölcs át nem fő, szét nem esik.

Ekkor kicsit hűtjük (csak annyira, hogy ne legyen veszélyes dolgozni vele), majd egy tésztaszűrűn átpasszírozzuk (mivel elég nagy a magja, nem szükséges nagyon apró lyukú szűrő).

Az átpasszírozott gyümölcshúst visszarakjuk az elmosott lábasba. Beledobjuk a fahéjat, reszelünk hozzá egy kevés citromhéjat, nyomunk bele citromlevet ízlés szerint. Valószínűleg nem kell hozzá cukrot adni, de ha édesebben szeretjük, akkor azt is most kell hozzátenni.

Még jó tíz percig főzzük, közben folyamatosan keverjük. Utána fertőtlenített kicsi üvegekbe töltjük, rácsavarjuk a fém kupakot, fejre állítjuk. Ha kihűlt, mehet a kamrába.

Naspolyás-marcipános sütemény

 

kaloria 40 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink