Citromos gerslifelfújt lime-karamellel

Megmossuk a gerslit, majd egy pici cukorral és sóval ízesített tejben megfőzzük, mintha tejberizst főznénk.

Amíg fő, elkészítjük a lime-karamellt. A 160 g kristálycukrot egy nagy serpenyőben borostyánszínűre karamellizáljuk. Ráöntjük a felforralt vizet, és addig forraljuk, míg a karamellizált cukor újra el nem olvad benne. Ekkor hozzáöntjük a lime levét, és beledobjuk a felkarikázott lime-ot is. Addig főzzük, míg kissé be nem sűrűsödik.

Ha a gersli felszívta az összes tejet és meg is puhult, hozzákeverjük a vajat és a cukrot, majd hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. Ekkor forgatjuk hozzá a két tojássárgáját, a citromlevet, valamint a reszelt citrom- és lime-héjat. A három tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan eloszlatjuk a masszában.

Kivajazunk egy tepsit, belesimítjuk a gerslit. A tetejére öntjük a lime-os karamellt, elrendezzük rajta a lime-karikákat. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 40 perc alatt készre sütjük.

Árpagyöngyös húsgombócok tejfölös káposztában

kaloria - CAL
ido 125 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink