Összekeverjük az élesztőt egy evőkanál cukorral, beleszórjuk a dagasztógép táljába. Ráöntjük a meglangyosított tejet, összekeverjük, és hagyjuk felfutni.
Hozzáadjuk a többi cukrot, a puha vajat, a vaníliaőrleményt, és alacsony fokozaton egy percig keverjük. Hozzárakjuk a felvert tojást, a sót, a fahéjat és a citromhéjat, ezekkel is összedolgozzuk. Több részletben beledagasztjuk a lisztet. Ha már az összes benne van, még öt percig dagasztjuk, míg el nem válik a tészta az edény falától. Áttesszük egy enyhén lisztezett munkalapra, és még egy-két percig gyúrjuk kézzel is. Vékonyan kivajazott tálba rakjuk. Letakarjuk, és 1-1,5 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Míg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. Egy kis tálban kihabosítjuk a vajat a kristálycukorral és a citromhéjjal. Hozzákeverjük a mákot, a kardamomot, a vaníliaőrleményt, végül beledolgozzuk a lisztet is.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen 10 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik tésztadarabot 8 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Kenünk rájuk 2-2 púpos evőkanál tölteléket, alul 1,5 centit üresen hagyunk. Felcsavarjuk a megkent téglalapokat. Hosszában félbevágjuk, és úgy fordítjuk, hogy a vágott felek nézzenek felfelé. Összecsípjük a felső végeket, és spirál alakban feltekerjük. Összecsípjük az alsó véget is, majd csigává tekerjük a csavart tésztarudat.
Sütőpapíros tepsire rakjuk. A tetejüket lekenjük a tejjel és cukorral felvert tojással.
180 fokos sütőbe toljuk, és 25-30 perc alatt készre sütjük.