Két deci tejben elkeverjük a vaníliás cukrot. Előkészítünk egy közepes méretű tepsit. A rövidebbik oldalához hozzámérjük a babapiskótát, valószínűleg másfél fogja végigérni. A babapiskótát belemártjuk a vaníliás tejbe, és fektetve odaállítjuk az élére a tepsi rövidebbik oldalához. Három-négy kekszet (mérettől függően) belemártunk a tejbe, és szorosan odaállítjuk a piskóta mellé. Ezt ismételjük a tepsi végéig, így alakul ki a különböző magasságú keksz-, illetve piskótaalap.
Egy-két deci tejben csomómentesre keverjük a pudingport a kristálycukorral. Habverővel eloszlatjuk benne az öt tojássárgáját. Belereszeljük a citromok héját, hozzáfacsarjuk két citrom levét. Feltesszük főni a maradék tejet, ha felforrt, folyamatos keverés közben hozzáöntjük a tojásos elegyet, és továbbra is kevergetve sűrűre főzzük. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, majd eloszlatjuk benne a vajat is. Ráöntjük a tepsiben várakozó piskótára és kekszre, ügyelünk rá, hogy minden rést kitöltsön a citromos krém. Óvatosan hozzáütögetjük a tepsit a konyhapulthoz, hogy a légbuborékok is eltűnjenek. Legalább két órára berakjuk a hűtőszekrénybe.
Tálalás előtt habot verünk a tejszínből, és rákenjük a hideg, megdermedt citromos krém tetejére. Végül reszelt citromhéjjal, mentalevelekkel díszítjük. Nagyobb kockákra vágva kínáljuk.