Citromos madeleine

Megolvasztjuk a vajat, és kihűtjük. A lisztet összekeverjük a sóval. Robotgéppel 4-5 perc alatt nagyon habosra keverjük a tojásokat meg a cukrot. Hozzáreszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét. Fakanállal beledolgozzuk a lisztet, majd finom mozdulatokkal eloszlatjuk benne az olvasztott vajat. Legalább egy órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Habzsákba töltjük.

Ha szilikonos formát használunk, beleállítjuk egy tepsibe. Ha fémformát használunk, annak kivajazzuk a mélyedéseit. Belenyomjuk a tésztát, és 190 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

Levendulás-citromos rolád

kaloria - CAL
ido 92 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink