A citrom héját zöldséghámozóval vékonyan leszedjük. Beledobjuk a tejbe, felforraljuk, hagyjuk teljesen kihűlni. Utána leszűrjük.
A citromos tejből a grízzel és a cukorral sűrű tejbegrízt főzünk. Hozzákeverjük a tojássárgáját. Teljesen kihűtjük.
Kiterítünk egy réteslapot, megkenjük olvasztott vajjal, ráteszünk egy másik lapot. Három csíkra felvágjuk a dupla tésztát.
A csíkok rövid oldalára egy-egy adag citromos tejbegrízt teszünk, s szórunk rá a leszemezett ribizliből. Feltekerjük a tésztát úgy, hogy a rövid, töltelékes oldala felől indulunk, és csavarás közben a két széléről folyamatosan hajtjuk fel a széleket, nehogy kifolyjon majd a töltelék. A végén lesz három, körülbelül tíz centi hosszú kis hengerünk. Így folytatjuk, míg tartanak a hozzávalók.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a tekercseket, olvasztott vajjal (vagy tejföllel) megkenjük a tetejüket, és forró sütőben megsütjük. Porcukorral meghintjük tálalás előtt.