Az egy evőkanál zsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát meg a kurkumát, pár percig együtt pároljuk. Hozzáadjuk a meghámozott, felaprított sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert. Felöntjük a zöldségalaplével és a sonkalével, óvatosan sózzuk (az alaplevek eleve sósak), borsozzuk. Elkezdjük főzni.
Ha már puhák a zöldségek, beleszórjuk a zöldborsót, és addig főzzük, míg minden hozzávaló meg nem puhult.
A lisztet hideg vízben csomómentesre keverjük, hozzávegyítjük a tejszínt, és besűrítjük vele a levest. Beletesszük a felkockázott főtt sonkát, a tormát, és együtt főzzük még pár percig. Közben citromlével, citromhéjjal ízesítjük.
A fürjtojásokat sós, forrásban lévő vízben két percig főzzük. Utána átrakjuk hideg vízbe, és ha kihűltek, óvatosan leszedjük a héjukat.
Tálalás: a mélytányérok aljára teszünk két-két félbevágott főtt fürjtojást, erre merjük rá a levest.