Egy fazékba öntjük az olívaolajat. Rátesszük a hosszában félbevágott, nagyon vékony karikákra felvágott póréhagymát. Ha összeesett, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, még egy percig pirítjuk együtt.
Hozzáöntjük az egy liternyi zöldségalaplevet és a decinyi száraz fehérbort, és tíz percig főzzük együtt.
Beletesszük a megtisztított, apróra vágott spárgát, és öt percig főzzük együtt. Közben kóstoljuk, ha szükséges, sózzuk.
A keményítőt kis hideg vízben csomómentesre keverjük. Beleöntjük a csendesen fővő levesbe, és összeforraljuk. Beleöntjük a tejszínt is, ezzel is összeforraljuk.
Ha kész, kis reszelt citromhéjjal és némi frissen facsart citromlével ízesítjük (de ezekkel már nem főzzük). Tányérokba szedjük, és őrlünk rá fekete borsot.