Citromos spárgaleves

Egy fazékba öntjük az olívaolajat. Rátesszük a hosszában félbevágott, nagyon vékony karikákra felvágott póréhagymát. Ha összeesett, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, még egy percig pirítjuk együtt.

Hozzáöntjük az egy liternyi zöldségalaplevet és a decinyi száraz fehérbort, és tíz percig főzzük együtt.

Beletesszük a megtisztított, apróra vágott spárgát, és öt percig főzzük együtt. Közben kóstoljuk, ha szükséges, sózzuk.

A keményítőt kis hideg vízben csomómentesre keverjük. Beleöntjük a csendesen fővő levesbe, és összeforraljuk. Beleöntjük a tejszínt is, ezzel is összeforraljuk.

Ha kész, kis reszelt citromhéjjal és némi frissen facsart citromlével ízesítjük (de ezekkel már nem főzzük). Tányérokba szedjük, és őrlünk rá fekete borsot.

Kukoricás bundában sült spárga

kaloria - CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink