Először a pácot készítjük el. A citrom héját lereszeljük, kinyomjuk a levét, és mindezt összekeverjük a fűszerekkel. A combfiléket kinyitjuk (keresztben bevágva nagyobb szeletekre alakítjuk), majd így vágjuk vékony csíkokra. Összekeverjük a páccal, és egy éjszakát hagyjuk benne állni a hűtőszekrényben.
A céklákat lesúroljuk, alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben 50 perc alatt puhára sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd lehúzzuk a héját, a reszelő durvábbik oldalán lereszeljük. Keverőtálba tesszük, ráöntjük a joghurtot, ízesítjük tört fokhagymával, sóval, borssal, citromlével.
Megtisztítjuk és csíkokra vágjuk a cukkinit, sárgarépát, paprikát, lila hagymát. Felforrósítjuk a két evőkanál zsiradékot egy serpenyőben, rádobjuk a bepácolt csirkét meg a zöldségeket, és együtt pirítjuk 6-8 percig erős lángon, közben sózzuk és borsozzuk. A pitákat a sütőben megpirítjuk, úgy adjuk a csirke mellé.