Citromos-zöldséges csirkecsíkok pitával, sült céklából készített mártogatóval

Először a pácot készítjük el. A citrom héját lereszeljük, kinyomjuk a levét, és mindezt összekeverjük a fűszerekkel. A combfiléket kinyitjuk (keresztben bevágva nagyobb szeletekre alakítjuk), majd így vágjuk vékony csíkokra. Összekeverjük a páccal, és egy éjszakát hagyjuk benne állni a hűtőszekrényben.

A céklákat lesúroljuk, alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben 50 perc alatt puhára sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd lehúzzuk a héját, a reszelő durvábbik oldalán lereszeljük. Keverőtálba tesszük, ráöntjük a joghurtot, ízesítjük tört fokhagymával, sóval, borssal, citromlével.

Megtisztítjuk és csíkokra vágjuk a cukkinit, sárgarépát, paprikát, lila hagymát. Felforrósítjuk a két evőkanál zsiradékot egy serpenyőben, rádobjuk a bepácolt csirkét meg a zöldségeket, és együtt pirítjuk 6-8 percig erős lángon, közben sózzuk és borsozzuk. A pitákat a sütőben megpirítjuk, úgy adjuk a csirke mellé.

Pirított zöldséges csirkecsíkok tortillában

kaloria 700 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

A csirkecsíkokhoz:

40 dkg csirkecombfilé

1 kisebb lila hagyma

1 sárgarépa

1 kisebb cukkini

2 kápiapaprika

2 evőkanál olívaolaj

bors

A páchoz:

1 kezeletlen citrom

1 kávéskanál őrölt római kömény

1 teáskanál őrölt koriander

1 csipet fahéj

1 csipet szegfűszeg

1 csipet őrölt fehér bors

1 evőkanál só

1 kávéskanál fűszerpaprika

1 kávéskanál currypor

1 kávéskanál őrölt kurkuma

1 kávéskanál fokhagyma-granulátum

1 csipet cukor

A mártogatóhoz:

40 dkg cékla

1 gerezd fokhagyma

5 dl joghurt

fél citrom leve

bors

A tálaláshoz:

8 kicsi pita

Ajánlataink