Forrás: Pásztor Tünde

Citromos keksz

Elektromos habverővel habosra keverjük a porcukrot a puha vajjal (legalább három percig verjük maximális fokozaton). Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a citrom kifacsart levét is. Összekeverjük a lisztet a reszelt citromhéjjal, a kókuszreszelékkel és a sóval, és ezt a keveréket lassan hozzászórjuk a vajas-cukros keverékhez (közben alacsony fokozaton tovább keverjük a tésztát). Cipóvá formázzuk, és legalább egy órát hűtjük.

Lisztezett deszkán 5-6 mm vastagra nyújtjuk. Kerek, cakkos szélű szaggatóval kiszúrjuk. Megszurkáljuk villával. Sütőpapíros tepsire rakjuk.

175 fokos sütőben nagyon világosra sütjük. Ha teljesen kihűlt, nagyon vékonyan megcsíkozzuk olvasztott fehér csokival.

kaloria 120 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink