Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, az evőkanálnyi meleg vízzel és a csipet sóval, majd váltakozva beleforgatjuk a fehérjékből vert habot és a lisztet.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A papírral együtt azonnal többször feltekerjük, majd végül összecsavarva hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet: összefőzzük a lisztet a tejjel. Amikor teljesen kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgáját, a citromok levét és lereszelt héját. Habosra keverjük a vajat a porcukorral, végül összedolgozzuk a vajas krémet a citromossal.
A piskótáról lehúzzuk a papír, megkenjük a krém kétharmadával. Feltekerjük, majd a maradék krémmel kívülről is bevonjuk. A tetejét megszórjuk a durvára tört pisztáciával. Vastagabb szeletekre vágva tálaljuk.