Citromtorta

Citromtorta

Fehéredésig keverjük a tojások sárgáját 10 dkg porcukorral, egy csomag vaníliás cukorral és másfél evőkanál meleg vízzel. A fehérjéket félig felverjük a csipet sóval, majd szép lassan hozzáadjuk a maradék porcukrot, és fényes, kemény habbá verjük. Összekeverjük a sárgájákkal, majd beledolgozzuk a lisztet. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett
tepsiben vékony lapot sütünk belőle. Ha kihűlt, három egyforma téglalapra vágjuk. A krémhez csomómentesre keverjük a tejet, a lisztet és a tojássárgáját, majd gőz felett sűrűre főzzük. Ha kihűlt, belekeverjük az egyik citrom reszelt héját, két citrom kifacsart levét. A puha vajat elektromos habverővel kihabosítjuk a cukorral, végül összedolgozzuk a citromos krémmel. Az alsó lapra kenjük a krém harmadát, rányomjuk a középső lapot, erre jön a krém következő harmada. A tetejére rakjuk a felső piskótát. A torta oldalát éles késsel egyenesre vágjuk (ha szükséges), bekenjük vékonyan krémmel, majd a többi krémet a tetejére simítjuk. Hűtőszekrénybe
tesszük legalább egy napra, így fog összeérni. Tálalás előtt habot verünk a tejszínből. Sima csőrű habzsákból kis rózsákat nyomunk a torta szélére, színes tojáscukrokat nyomunk belé. Háromszögekre vágva kínáljuk.

kaloria 350 CAL
ido 52 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.